Βίοι και Βιογραφικά


 

ΒΙΟΣ ΤΟΞΟ ΖΩΗ

Βίος:
Η ζωή ενός ανθρώπου, η πορεία του, οι  επιλογές του, οι αποφάσεις του, τα έργα του, τα λόγια του, οι πράξεις του, οι σκέψεις του, το φως, ανάμεσα σε  δύο  τρύπες ΜΗΤΡΕΣ, εισόδου και εξόδου, στη γέννηση και στον θάνατο, οι αξιοσημείωτοι σταθμοί, αν υπάρχουν.
Βιογραφικό:
Το καταστατικό γέννησης, πτυχίων, σπουδών,  έργων, εργασιών , ικανοτήτων, δεξιοτεχνών, αν υπάρχουν.
Το πρώτο κατατίθεται  έμπροσθεν του Αετού την στιγμή του θανάτου, από τον ίδιο τον άνθρωπο με όλες τις εξαργυρώσιμες πράξεις του, άν έχει, και,δεν χωράνε ψέμματα εκεί. Μόνο η αλήθεια μένει γυμνή, μαζί με τον  άνθρωπο.
Το δεύτερο κατατίθεται έμπροσθεν του κοινού. Δεν θάπρεπε να υπάρχουν ψέμματα και εδώ. Το ένα να συμπληρώνει το άλλο. Όμως επειδή η ανθρώπινη φύση  είναι ασυνείδητα ιδιοτελής, υπάρχουν, και τα μεγαλύτερα ψέμματα οι άνθρωποι τα λένε στον εαυτό τους.
Έτσι πολλά βιογραφικά  ειναι ψεύτικα, αναληθή, με πτυχία πλαστά  και στοιχεία ανακριβή. Ομως η ζωή δεν μπορεί να είναι ποτέ ψεύτικη. Η ζωή, είναι ΖΩΗ και έχει την δική  της αλήθεια που δεν μπορεί  να κρυφτεί.
Πολλοί  άνθρωποι ενδιαφέρονται για το βιογραφικό τους , να το κάνουν πλούσιο και όχι για την ζωή τους που την φτωχαίνουν απελπιστικά . Αυτό όμως κάνει κακό στην εξέλιξη της συνείδησης που παραμένει σε στάδιο νηπιακό.
Γιατί το τόξο λέγεται και ΒΙΟΣ;
Γιατί  ΤΟΞΟ είναι η ζωή, ο βίος, του καθενός.
Αυτό είναι το τόξο που στοχεύει το Άπειρον και  Βέλος,  η ματιά.
Αυτή είναι η αναμέτρηση με την φλόγα των αστεριών σε μιας πνοής, την  δρασκελιά.
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι «τόξο», ακόμη και αν έχουν βιογραφικό, γιατί δεν έχουν ζήσει με αυτή την επιλογή στην ζωή.
Όσοι έχουν όμως,  μπορούν να το κρατήσουν, γιατί το φέρνουν  μέσα τους, όπως την ακτίνα φωτός που φέρνει η αυγή.
Με αυτό το τόξο,   ο   Λεωνίδας,  σημαδεύει τον  Μήδο Ξέρξη στο διηνεκές της ιστορίας  τον χτυπά καιον νικά. Γιατί η επιλογή του  του δίνει την δυνατότητα τον χρόνο να διαπερνά, κερδίζοντας την Αθανασία με τα δικά του χέρια και φτερά.
Γιατί η ζωή είναι σαν ένα πέτρινο- γεφύρι- τόξο που από την μια όχθη του Ηριδανού ποταμού,  στην άλλη, μας περνά

ΕΛΖΙΝ

Σχολιάστε